Welkom bij Ro-Dental

De oplossing voor een mooi en gezond gebit voor een betaalbare prijs

Recensies


Harry  27 oktober t/m 04-11-2016   


Eind oktober, begin november 2016 ben ik met Ro-Dental naar Roemenië geweest. Begin dat jaar gingen sneuvelden mijn kiezen rechtsonder. Deze waren niet meer te redden. Mijn tandarts raadde implantaten aan omdat dit de enige mogelijkheid nog was. Een mogelijkheid was ook nog een kunstgebit maar dit wilde ik nog niet. Ik had hiervoor al gehoord van de mogelijkheid dit in Roemenië te laten doen en stelde hem dit voor. Hij gaf me groot gelijk en stelde voor om mee te gaan. Hij wilde wel eens met eigen ogen zien hoe het er daar aan toe ging. Misschien was dit wel een optie voor meer van zijn klanten. Ik vroeg hem om mijn gebitfoto’s door te sturen zodat ze in Roemenië wisten wat eraan kwam.

28 oktober was het zover dat we naar Craiova gingen. Via Dortmund en Boekarest. Mijn tandarts had helaas geen gelegenheid om mee te gaan. Herma had alles tot in de puntjes voorbereid. Omdat net een week voor de reis mijn brug van 4 tanden links boven afgebroken was en mijn tandarts aanraadde daar ook maar in Roemenië naar te laten kijken, ging ik niet voor niets. De eerste volgende dag zijn wel al naar Dkt Pavel geweest voor die brug links en naar Florin Bobia voor de implantaten. Voorafgaand zijn we naar de fotograaf geweest (wat de tandartsen daar uitbesteed hebben) om 3d foto’s te maken.

Omdat er links boven ook nog een ontsteking zat die eerst nog moet genezen kan daar geen definitieve nieuwe brug gezet worden. Na wat nieuwe stiften en een wortelkanaalbehandeling werd daar in de loop van de week een noodbrug gezet. Deze wordt de volgende reis wanneer de ontsteking genezen is vervangen door een definitieve. Over een half jaar dus. Ik moet dan toch terug voor de implantaten die dan vastgegroeid zijn zodat er kronen opgezet kunnen worden. Dkt Pavel, een rustig kundige man, die alles goed uitlegt (via Herma), want Engels is hem vreemd.

Bij Florin Bobia, die een moderne tandkliniek heeft die hier niet zou misstaan, kregen we nadat hij de 3d foto’s had bestudeerd een goede uitleg wat de mogelijkheden waren. De uitleg ging weer via Herma, zij het dat Florin ook goed Engels spreekt.Het zouden 2 implantaten worden met bottransplantatie. Toch een behoorlijke operatie als je de foto’s zo zag.

Dinsdagmiddag was ik aan de beurt. Tijdens de operatie werden voortdurend foto’s gemaakt. Hij was het gewend dit bij al zijn transplantaties te doen zodat alles goed gedocumenteerd werd. Hij had al een hele verzameling, ik was niet zijn eerste patiënt. Heb geen pijn gehad tijdens de operatie. Een dag later terug ter controle. De hechtingen werden wat korter geknipt want daar had ik nog het meeste last van. Bij het afscheid zelfs de tandartsassistente gekust, heb ik in Nederland nog niet meegemaakt. Nu 10 dagen later is mijn kin nog iets opgezet, maar wordt het met de dag beter.

Craiova is een grote stad met moderne en minder moderne gedeelten. Winkelen is volop mogelijk. De zigeunermarkt moet zeker niet overgeslagen worden. Uitgaan en goed eten is ook goed mogelijk. De taxi brengt je overal zeer snel en niet duur naar toe.

Het appartement (met goede wifi) van Herma waar we verbleven was prima, elke morgen een goed ontbijt. Kou lijden hoeft in Roemenië niet, overal stoken ze de mussen van het dak.

Herma een goede tolk en geweldige gastvrouw houdt je afspraken in de gaten zodat je niets vergeet, je krijgt zelfs appjes wanneer je pillen moet nemen ;-)

Je bent wel een week kwijt voor een bezoek aan de tandarts, maar de week is omgevlogen, de tandartsen zijn aardig en goed en Craiova is de moeite waard, zie het als een vakantie. Een goedkope wel te verstaan want het prijsniveau is de lage kant. In Nederland had ik helemaal niet meer met vakantie kunnen gaan gezien het prijsverschil. Nul procent spijt hiervan dus. Herma bedankt.

HarryIngrid van de Geijn - Rosmalen 27 oktober 2016


 Foto's gemaakt door IngridOok ik ben met Herma mee naar Roemenië gegaan. Ik had een tand afgebroken, de tand zat naast een etsbrug, dus er moest vanalles gebeuren. Mijn zus is 2 jaar geleden via Ro-dental mee geweest en was erg positief over het resultaat, en over de begeleiding van Herma. Ik vond het eng, maar besloot Herma toch te gaan bellen. Toen ik hoorde wat het prijsverschil was tussen Nederland en Roemenië sloeg ik stijl achterover en besloot mee te gaan. Zelf hoef je niets te regelen, je koffer pakken,  paspoort mee en gaan met die banaan. Herma regelt alles!! Knus appartement, lekker ontbijt, taxi voor de deur, en daar ga je dan. Het eerste bezoek aan de tandarts......

Herma gaat mee naar binnen en blijft bij je om te vertalen. Er moest een kies getrokken worden, wortelkanaalbehandeling, en een brug met 5 tanden geplaatst worden. Ook heeft hij nog 4 tandhalzen gevuld, en alles gereinigd en tandsteen verwijderd.Dit alles is in 1 week gedaan door een hele lieve rustige en kundige tandarts. Naast de bezoekjes aan de tandarts heb ik ook nog veel gezien van Craiova, de zigeunermarkt, het park, de shoppingmall, heerlijk uit eten etc. Herma doet er werkelijk alles aan om je op je gemak te laten voelen! De week was voorbij gevlogen, en het eindresultaat super!!! Ik ben zo blij dat ik gegaan ben!!! Volgend jaar ga ik weer voor een brug met 3 tanden. Bij deze, Herma super bedankt voor alles xxx


Renate van Dieten maart 2016

Onlangs ben ik met je mee geweest naar Roemenië, met Ro-Dental.
De enorme gastvrijheid van de mensen om je heen was hartverwarmend.
Na aankomst in je appartement, hebben we gezellig koffie gedronken en ik voelde me meteen thuis.
Alles is netjes en voorzien van alle gemakken.Door de vooraf gevoerde gesprekken over het verplijf en de handelwijze van de tandarts,had ik veel vertrouwen in de tandarts die we de komende dagen gingen bezoeken. En na onze eerst afspraak bij Dr. Pavel bleek het vertrouwen alleen maar groter. De manier waarmee hij je persoonlijk behandeld nemen alle twijfels weg.

Op het einde van de week was ik dan ook 100% tevreden met het resultaat.Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Gewoon doen en vertrouwen hebben in Herma Bardoel.
Doordat zij de taal vloeiend spreekt is het comuniceren geen probleem.
Ook hebben we genoten van de stad zelf, en omdat Herma overal wel de weg kent, zijn we in verschillende plaatsen geweest en hebben het Roemeense land ook van vele opzichten kunnen beleven.
Al met al een heel mooi weekje en eigenlijk te kort om alles te kunnen zien.
Herma, hartelijk dank voor de perfecte organisatie en toppie voor alles wat je voor mij hebt gedaan.

Liefs Renate


Inge mee geweest in september 2013

Ik ben in september 2013 met Herma voor een week naar Roemenië vertrokken.
Heb sinds mijn 17de 4 kronen die echt aan vervanging toe waren, heb eerst een offerte bij mijn tandarts gevraagd, €600.- per stuk dus ik zou hier minimaal €2400,- kwijt zijn.

Ik wist van Herma dat zij regelmatig met mensen naar Roemenië ging voor een tandartsbezoek.
Heb eerst heel vaak met haar erover gepraat en aan die mensen die er waren geweest gevraagd hoe zij het hadden ervaren.
In september was het dus zover, heel spannend vond ik het.
We gingen met z'n tweeën en bleven die week bij goede vrienden van Herma,
geweldige mensen waren het, ik ben verschrikkelijk in de watten gelegd.
Ook een heerlijke lichaamsmassage gehad van een uur voor €10,- masseur aan huis!! Echt niet normaal die prijzen daar.

Maandag voor het eerst naar Dr. Pavel, foto's gemaakt en hij legde uit wat er allemaal ging gebeuren. Herma spreekt vloeiend roemeens en vertaalde alles wat hij zei, dat was echt wel super fijn. Iedere dag wel een bezoekje aan de tandarts gebracht en vrijdags kreeg ik m'n nieuwe kronen, hij heeft ook nog 2 andere tanden gevuld.
En wat moest ik betalen...... €650!!!!
In zijn praktijk kun je ook je tanden laten bleken, ik heb ook één behandeling gedaan, moest eigenlijk 2x maar dat durfde ik niet omdat kronen niet mee bleken. €75 per keer.

We zijn ook nog naar een cosmetische kliniek geweest voor informatie, botox en fillers zijn daar ook één derde van de prijzen hier, nu zul je denken dat je zoiets echt niet in Roemenië laat doen maar als je die kliniek binnenstapt weet je echt niet wat je ziet, ten eerste zijn het gerenommeerde dermatologen en alles marmer en high-tech apparatuur, ik zou het in ieder geval zo durven.
Dus al met al kun je binnen een week er van alles laten doen voor heel weinig geld,
wat ook heel fijn is dat je nu rechtstreeks op Craiova vliegt, dus geen 2 1/2 uur meer in de taxi.
Ik ga zeker nog een keer terug.

Gr Inge 

Voor en na foto van IngeWilma Bardoel, 2 maal mee geweest

Je hebt me gevraagd iets te schrijven over de reisjes naar Roemenië met ons doel de tandarts
bezoekjes. Dat wil ik met liefde en plezier doen.
Mijn verhaal kan heel lang en uitgebreid zijn, want ik ben 2 keer met jou in Roemenië geweest en
misschien zegt dat al voldoende, zou je zeggen!
Maar ik wil graag iets uitgebreider wat vertellen. Het feit dat ik overwogen heb om met jou naar
Roemenië te gaan was oa. dat ik niet helemaal tevreden was over mijn eigen tandarts maar nog
belangrijker het financiële plaatje. Je hebt me na verschillende keren dat we elkaar spraken en het
over de tandarts in Roemenië hadden overtuigd mee te gaan. We kennen elkaar al wat langer dus
dat was geen probleem. Daarbij ging je zus ook nog eens mee. Kon wel eens gezellig worden!!!
Maar op moment dat ik had toegezegd en jij tickets had geboekt kreeg ik toch wel de zenuwen. In
Roemenië naar een tandarts. Maar zo bang en zenuwachtig als ik in het begin was, viel er na het
eerste bezoekje bij Dkt. Pavel een last van me af…….. een relaxed man die alle tijd had en zeer
zorgvuldig te werk ging. Super blij was ik met jou, jij vertaalde alles zodat ik het ook begreep.
De eerste keer heb ik in mijn ondergebit 2 bruggen laten plaatsen. Dit gebeurde in 5 dagen, waarbij
ik bijna dagelijks een bezoek bracht aan Dkt. Pavel. Zonder pijn werden er de laatste dag 2 super
mooie bruggen geplaatst, die ik heb laten zien aan mijn eigen tandarts. Hij stond er perplex van, en
niet alleen dat het zo mooi was gedaan maar ook dat het bestond voor zo weinig geld!!!!
Mijn enthousiasme heeft er voor gezorgd dat ik samen met mijn vriend een 2de keer ging. Herma had
weer alles geregeld. Tickets, vervoer, afspraken bij Dkt. Pavel. We logeerden in een Guesthouse bij
een Roemeense familie, helemaal top!!! Craiova is een mooie oude stad, waar je je niet verveeld,
veel bezienswaardigheden, lekker eten, zigeuner markt, hyper modern winkelcentrum, leuke
uitgaansgelegenheden. Wij hebben ons daar heel goed vermaakt.
Bij een volgend bezoek aan een tandarts zou ik weer mee gaan naar Craiova, naar Dkt. Pavel, in
Roemenië. Zonder pardon.

Via deze weg nogmaals bedankt Herma, multsumesc

te pup Wilma


Noud Raaijmakers 1 maal mee geweest

Tja dan kan ik niet achter blijven. Hier een bericht van de vriend van Wilma, Noud dus.
Via Wilma ben ik bij Ro-Dental terecht gekomen. Bang als ik ben... herstel.. was voor de tandarts, was er wel het een en ander te doen.Links en rechts boven een brug van 4 kronen.

Ik vond het een fantastische week dat is eigenlijk wat me het meest is bijgebleven. Dr. Pavel daar ben ik wel elke dag geweest echter zonder een centje pijn. Dr. Pavel, aardig, warm, zorgzaam en bovenal vakkundig. Wel een beetje lastig een paar dagen met van die stompjes in je mond maar dat was ook het enige ongemak.

Verder een prima hotel en ontbijt met gezellige mensen een barbecue en een fantastische sfeervolle avond met zigeunermuziek

Ik heb het echt als een vakantie ervaren met jou als ervaren reisleidster en niet te vergeten tolk die ons elke dag weer op verassende plekken bracht. Gelukkig ben ik nog niet klaar en "moet" ik nog een keertje terug, en dat gaat zeker gebeurenSucces, en we gaan elkaar weer zien, Noud


Hessel Droppers 1 maal mee geweest

In april 2013 ben ik naar Roemenië afgereisd om daar naar de tandarts te gaan.
Na goede ervaringen van bekenden die daar al eens naartoe gegaan waren, wilde ik dat ook zelf ervaren.
Op de eerste dag worden er foto's gemaakt van je gebit en vervolgens ga je naar de tandarts die dan gaat bekijken wat er allemaal aan moet gebeuren (plan de campagne zeg maar)
In de dag/dagen erna volgt dan de behandeling.
Ik stond verstelt van de hightech apparatuur die men daar gebruikt, dat verwacht je niet in zo'n land.
Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan de tandarts, tegen het angstige aan maar Dkt Pavel stelt je gelijk op je gemak en niets gebeurd tegen je zin en hij neemt vooral alle tijd voor je.Een ander groot voordeel is dat gelijk alles gebeurd, dus niet de ene na de andere afspraak zoals gebruikelijk in Nederland.

Dkt Pavel is een op en top tandarts in hart en nieren, ik ging voor 4 kronen naar Roemenië, en kwam terug met geen een!! Hij vertelde dat hij geen gezonde kiezen of tanden vervangt door namaak als deze nog goed genoeg zijn.... Hoe ik ook aandrong, hij verdomde het!! Kun je nagaan'hij had met gemak veel extra knaken aan mij kunnen verdienen, maar blijft gaan voor de kwaliteit van het gebit!
In Nederland had ik dus met 4 kronen rondgelopen, en de portemonnee een stuk minder dik als ik niet naar Roemenië was gegaan, stelletje oplichters hier!!!
Naast mijn goede ervaringen met de tandarts, is er daar ook genoeg te doen!! 
Mijn volgende bezoek gaat binnenkort zeker weer plaatsvinden en  ik raad het dus ook iedereen aan.!!

Hessel Droppers

Christ van Strien, 1 maal mee geweest

Hallo.

Ik ben Christ van Strien en ik ben in juni 2013 met Ro-Dental naar Roemenië geweest om mijn gebit
op te laten knappen.
Mijn eigen tanden en kiezen zijn slecht, er breken makkelijk stukjes af en ik miste er nog al n paar. Ik heb mijn gebit eerst in Nederland willen laten opknappen. Maar na 3 offertes liet ik dit idee varen
omdat het nogal prijzig was.

Lag tussen de 4800, = en 5200, = euro voor onder en boven gebit. Voor
mijn ondergebit moest ik het meeste betalen omdat er implantaten bij zaten. ( 3400, = / 3800, =)

En voor mijn bovengebit, 2 kronen er in zou ik 1400, = euro kwijt zijn.
Op een verjaardag kwam ik Herma Bardoel tegen en het onderwerp gebit kwam ter sprake. Tijdens
dit gesprek werd het mij duidelijk dat Herma reizen organiseert naar Roemenië om hun gebit voor weinig geld op te laten knappen.

Hier had ik wel oren naar. Ze zou bij ons op de koffie komen om te vragen wat ik wilde, zodat ze met de tandarts in Roemenië een behandelplan kon opmaken met de eventuele kosten. Dit gebeurde allemaal vrij snel en zo kwam het dat ik in juni 2013 met haar naar Roemenië ben geweest om mijn bovengebit op te laten knappen. We waren met z`n drieën, nog 2 familieleden van Herma er bij.

Ze had alles geregeld, vliegreis, transport van en naar het vliegveld, hotel en niet geheel onbelangrijk een tandarts. Deze man ( Pavel ) kwam al heel sympathiek over en stelde ons allemaal al snel op ons gemak met Herma als tolk. Zij spreekt vloeiend Roemeens.

In mijn behandelplan zaten eerst 3 kronen voor op de kiezen, maar na een gesprek met Pavel werden het er 3 aan beide zijde, waarvan 1 dummy om een gat in mijn gebit te dichten. Je weet wel, zo`n gat dat te voorschijn komt als je lacht. Ook wilde hij dat ik 1 panoramafoto maakte bij de plaatselijke kliniek om te kijken wat er eventueel aan mijn ondergebit gedaan kon worden. Hier miste ik 2 kiezen.
Aan de linkse zijde en stond er een alleen en los. Deze werd gelijk even getrokken. Na een bezoek aan de implantoloog hebben we in overleg gekozen om niets aan het ondergebit te doen, omdat dit een grote en langere behandeling zou worden, die in onze week niet kon.

Nou, in die week heb ik mooi 6 nieuwe kronen gekregen, m`n hele gebit schoon gemaakt en
opgeknapt en een plaatje met 3 kiezen om mijn ondergebit weer compleet te maken.

Tevens heb ik ook genoten van mijn verblijf in Craiova, `n mooie stad met zeer vriendelijke mensen.
De hele reis, met hotel en verblijfskosten en tandarts heeft mij 1600, = euro gekost.
Dat is toch n stuk minder, voor veel meer.

Ga zeker terug om mijn ondergebit te renoveren, inclusief de implantaten.

Rian Uyen maart 2015

Een paar jaar terug heb ik hier in Nederland een kroon op een van mijn kiezen laten zetten.
Kreeg er elke keer ontstekingen aan en uiteindelijk moest de kroon eruit en mijn kies die eronder zat dus ook helaas.
De enige optie was een brug, ik baalde ontzettend want had al veel geld betaald aan die kroon.
Een offerte aangevraagd, dat was zo schrikbarend duur dat ik verder ben gaan kijken en hoorde van kennisen dat je met Ro-dental  in Roemenië naar een tandarts kunt gaan voor een fractie van de prijs van wat je hier betaald.Ze waren ook zeer te spreken over Ro-Dental.
Had ook vernomen dat Ro-Dental mensen begeleid voor huidverbetering bij een Dermatoloog.
Ik heb contact opgenomen met Ro-dental ( Herma Bardoel) Ik ben hier zeer over te spreken, ze neemt alle tijd, je hebt alle ruimte om al je vragen te stellen ,ze legt alles heel goed en duidelijk uit, en gaf me het vertrouwen om deze stap te zetten.
Herma regelt alles, de reis, afspraken met tandarts en dermataloog.
In Roemenie heb ik een brug laten zetten, een laserbehandeling in combinatie met een aantal filers ( hyaloron zuur injecties) laten zetten bij en gerenomeerd dermatolisch kliniek.

En geloof het of niet al deze behandelingen tesamen qua prijs was ik hier in Nederland alleen al voor de brug kwijt geweest.
De tandarts en Dermataloog werken heel profefsioneel en hygienisch.
Natuurlijk vond ik het heel eng en spannend maar het is echt een aanrader en ga zeker een volgende keer weer mee!

Greet van engelen maart 2015

Heel erg goed, fijne man (tandarts) zeer nauwkeurig, rustig en levert heel mooi werk. Verzorging uitstekend, keurig appartement, dus ik zeg doen, ik ben net terug, dus spreek uit eigen ervaring. En heel goed betaalbaar. Herma top. Groetjes Greet

Wilbert Corsmit december 2015

Pas ervaren en ik moet zeggen leveren netjes werk , nemen de tijd voor je , en herstellen je gebit voor een zacht prijsje zonder een centje pijn te hebben gehad !!
Ik ben zeer tevreden Herma bedankt!
@ Niet twijfelen gewoon doen #!Recensies


Harry  27 oktober t/m 04-11-2016   


Eind oktober, begin november 2016 ben ik met Ro-Dental naar Roemenië geweest. Begin dat jaar gingen sneuvelden mijn kiezen rechtsonder. Deze waren niet meer te redden. Mijn tandarts raadde implantaten aan omdat dit de enige mogelijkheid nog was. Een mogelijkheid was ook nog een kunstgebit maar dit wilde ik nog niet. Ik had hiervoor al gehoord van de mogelijkheid dit in Roemenië te laten doen en stelde hem dit voor. Hij gaf me groot gelijk en stelde voor om mee te gaan. Hij wilde wel eens met eigen ogen zien hoe het er daar aan toe ging. Misschien was dit wel een optie voor meer van zijn klanten. Ik vroeg hem om mijn gebitfoto’s door te sturen zodat ze in Roemenië wisten wat eraan kwam.

28 oktober was het zover dat we naar Craiova gingen. Via Dortmund en Boekarest. Mijn tandarts had helaas geen gelegenheid om mee te gaan. Herma had alles tot in de puntjes voorbereid. Omdat net een week voor de reis mijn brug van 4 tanden links boven afgebroken was en mijn tandarts aanraadde daar ook maar in Roemenië naar te laten kijken, ging ik niet voor niets. De eerste volgende dag zijn wel al naar Dkt Pavel geweest voor die brug links en naar Florin Bobia voor de implantaten. Voorafgaand zijn we naar de fotograaf geweest (wat de tandartsen daar uitbesteed hebben) om 3d foto’s te maken.

Omdat er links boven ook nog een ontsteking zat die eerst nog moet genezen kan daar geen definitieve nieuwe brug gezet worden. Na wat nieuwe stiften en een wortelkanaalbehandeling werd daar in de loop van de week een noodbrug gezet. Deze wordt de volgende reis wanneer de ontsteking genezen is vervangen door een definitieve. Over een half jaar dus. Ik moet dan toch terug voor de implantaten die dan vastgegroeid zijn zodat er kronen opgezet kunnen worden. Dkt Pavel, een rustig kundige man, die alles goed uitlegt (via Herma), want Engels is hem vreemd.

Bij Florin Bobia, die een moderne tandkliniek heeft die hier niet zou misstaan, kregen we nadat hij de 3d foto’s had bestudeerd een goede uitleg wat de mogelijkheden waren. De uitleg ging weer via Herma, zij het dat Florin ook goed Engels spreekt.Het zouden 2 implantaten worden met bottransplantatie. Toch een behoorlijke operatie als je de foto’s zo zag.

Dinsdagmiddag was ik aan de beurt. Tijdens de operatie werden voortdurend foto’s gemaakt. Hij was het gewend dit bij al zijn transplantaties te doen zodat alles goed gedocumenteerd werd. Hij had al een hele verzameling, ik was niet zijn eerste patiënt. Heb geen pijn gehad tijdens de operatie. Een dag later terug ter controle. De hechtingen werden wat korter geknipt want daar had ik nog het meeste last van. Bij het afscheid zelfs de tandartsassistente gekust, heb ik in Nederland nog niet meegemaakt. Nu 10 dagen later is mijn kin nog iets opgezet, maar wordt het met de dag beter.

Craiova is een grote stad met moderne en minder moderne gedeelten. Winkelen is volop mogelijk. De zigeunermarkt moet zeker niet overgeslagen worden. Uitgaan en goed eten is ook goed mogelijk. De taxi brengt je overal zeer snel en niet duur naar toe.

Het appartement (met goede wifi) van Herma waar we verbleven was prima, elke morgen een goed ontbijt. Kou lijden hoeft in Roemenië niet, overal stoken ze de mussen van het dak.

Herma een goede tolk en geweldige gastvrouw houdt je afspraken in de gaten zodat je niets vergeet, je krijgt zelfs appjes wanneer je pillen moet nemen ;-)

Je bent wel een week kwijt voor een bezoek aan de tandarts, maar de week is omgevlogen, de tandartsen zijn aardig en goed en Craiova is de moeite waard, zie het als een vakantie. Een goedkope wel te verstaan want het prijsniveau is de lage kant. In Nederland had ik helemaal niet meer met vakantie kunnen gaan gezien het prijsverschil. Nul procent spijt hiervan dus. Herma bedankt.

HarryIngrid van de Geijn - Rosmalen 27 oktober 2016


 Foto's gemaakt door IngridOok ik ben met Herma mee naar Roemenië gegaan. Ik had een tand afgebroken, de tand zat naast een etsbrug, dus er moest vanalles gebeuren. Mijn zus is 2 jaar geleden via Ro-dental mee geweest en was erg positief over het resultaat, en over de begeleiding van Herma. Ik vond het eng, maar besloot Herma toch te gaan bellen. Toen ik hoorde wat het prijsverschil was tussen Nederland en Roemenië sloeg ik stijl achterover en besloot mee te gaan. Zelf hoef je niets te regelen, je koffer pakken,  paspoort mee en gaan met die banaan. Herma regelt alles!! Knus appartement, lekker ontbijt, taxi voor de deur, en daar ga je dan. Het eerste bezoek aan de tandarts......

Herma gaat mee naar binnen en blijft bij je om te vertalen. Er moest een kies getrokken worden, wortelkanaalbehandeling, en een brug met 5 tanden geplaatst worden. Ook heeft hij nog 4 tandhalzen gevuld, en alles gereinigd en tandsteen verwijderd.Dit alles is in 1 week gedaan door een hele lieve rustige en kundige tandarts. Naast de bezoekjes aan de tandarts heb ik ook nog veel gezien van Craiova, de zigeunermarkt, het park, de shoppingmall, heerlijk uit eten etc. Herma doet er werkelijk alles aan om je op je gemak te laten voelen! De week was voorbij gevlogen, en het eindresultaat super!!! Ik ben zo blij dat ik gegaan ben!!! Volgend jaar ga ik weer voor een brug met 3 tanden. Bij deze, Herma super bedankt voor alles xxx


Renate van Dieten maart 2016

Onlangs ben ik met je mee geweest naar Roemenië, met Ro-Dental.
De enorme gastvrijheid van de mensen om je heen was hartverwarmend.
Na aankomst in je appartement, hebben we gezellig koffie gedronken en ik voelde me meteen thuis.
Alles is netjes en voorzien van alle gemakken.Door de vooraf gevoerde gesprekken over het verplijf en de handelwijze van de tandarts,had ik veel vertrouwen in de tandarts die we de komende dagen gingen bezoeken. En na onze eerst afspraak bij Dr. Pavel bleek het vertrouwen alleen maar groter. De manier waarmee hij je persoonlijk behandeld nemen alle twijfels weg.

Op het einde van de week was ik dan ook 100% tevreden met het resultaat.Voor de kosten hoef je het niet te laten.

Gewoon doen en vertrouwen hebben in Herma Bardoel.
Doordat zij de taal vloeiend spreekt is het comuniceren geen probleem.
Ook hebben we genoten van de stad zelf, en omdat Herma overal wel de weg kent, zijn we in verschillende plaatsen geweest en hebben het Roemeense land ook van vele opzichten kunnen beleven.
Al met al een heel mooi weekje en eigenlijk te kort om alles te kunnen zien.
Herma, hartelijk dank voor de perfecte organisatie en toppie voor alles wat je voor mij hebt gedaan.

Liefs Renate


Inge mee geweest in september 2013

Ik ben in september 2013 met Herma voor een week naar Roemenië vertrokken.
Heb sinds mijn 17de 4 kronen die echt aan vervanging toe waren, heb eerst een offerte bij mijn tandarts gevraagd, €600.- per stuk dus ik zou hier minimaal €2400,- kwijt zijn.

Ik wist van Herma dat zij regelmatig met mensen naar Roemenië ging voor een tandartsbezoek.
Heb eerst heel vaak met haar erover gepraat en aan die mensen die er waren geweest gevraagd hoe zij het hadden ervaren.
In september was het dus zover, heel spannend vond ik het.
We gingen met z'n tweeën en bleven die week bij goede vrienden van Herma,
geweldige mensen waren het, ik ben verschrikkelijk in de watten gelegd.
Ook een heerlijke lichaamsmassage gehad van een uur voor €10,- masseur aan huis!! Echt niet normaal die prijzen daar.

Maandag voor het eerst naar Dr. Pavel, foto's gemaakt en hij legde uit wat er allemaal ging gebeuren. Herma spreekt vloeiend roemeens en vertaalde alles wat hij zei, dat was echt wel super fijn. Iedere dag wel een bezoekje aan de tandarts gebracht en vrijdags kreeg ik m'n nieuwe kronen, hij heeft ook nog 2 andere tanden gevuld.
En wat moest ik betalen...... €650!!!!
In zijn praktijk kun je ook je tanden laten bleken, ik heb ook één behandeling gedaan, moest eigenlijk 2x maar dat durfde ik niet omdat kronen niet mee bleken. €75 per keer.

We zijn ook nog naar een cosmetische kliniek geweest voor informatie, botox en fillers zijn daar ook één derde van de prijzen hier, nu zul je denken dat je zoiets echt niet in Roemenië laat doen maar als je die kliniek binnenstapt weet je echt niet wat je ziet, ten eerste zijn het gerenommeerde dermatologen en alles marmer en high-tech apparatuur, ik zou het in ieder geval zo durven.
Dus al met al kun je binnen een week er van alles laten doen voor heel weinig geld,
wat ook heel fijn is dat je nu rechtstreeks op Craiova vliegt, dus geen 2 1/2 uur meer in de taxi.
Ik ga zeker nog een keer terug.

Gr Inge 

Voor en na foto van IngeWilma Bardoel, 2 maal mee geweest

Je hebt me gevraagd iets te schrijven over de reisjes naar Roemenië met ons doel de tandarts
bezoekjes. Dat wil ik met liefde en plezier doen.
Mijn verhaal kan heel lang en uitgebreid zijn, want ik ben 2 keer met jou in Roemenië geweest en
misschien zegt dat al voldoende, zou je zeggen!
Maar ik wil graag iets uitgebreider wat vertellen. Het feit dat ik overwogen heb om met jou naar
Roemenië te gaan was oa. dat ik niet helemaal tevreden was over mijn eigen tandarts maar nog
belangrijker het financiële plaatje. Je hebt me na verschillende keren dat we elkaar spraken en het
over de tandarts in Roemenië hadden overtuigd mee te gaan. We kennen elkaar al wat langer dus
dat was geen probleem. Daarbij ging je zus ook nog eens mee. Kon wel eens gezellig worden!!!
Maar op moment dat ik had toegezegd en jij tickets had geboekt kreeg ik toch wel de zenuwen. In
Roemenië naar een tandarts. Maar zo bang en zenuwachtig als ik in het begin was, viel er na het
eerste bezoekje bij Dkt. Pavel een last van me af…….. een relaxed man die alle tijd had en zeer
zorgvuldig te werk ging. Super blij was ik met jou, jij vertaalde alles zodat ik het ook begreep.
De eerste keer heb ik in mijn ondergebit 2 bruggen laten plaatsen. Dit gebeurde in 5 dagen, waarbij
ik bijna dagelijks een bezoek bracht aan Dkt. Pavel. Zonder pijn werden er de laatste dag 2 super
mooie bruggen geplaatst, die ik heb laten zien aan mijn eigen tandarts. Hij stond er perplex van, en
niet alleen dat het zo mooi was gedaan maar ook dat het bestond voor zo weinig geld!!!!
Mijn enthousiasme heeft er voor gezorgd dat ik samen met mijn vriend een 2de keer ging. Herma had
weer alles geregeld. Tickets, vervoer, afspraken bij Dkt. Pavel. We logeerden in een Guesthouse bij
een Roemeense familie, helemaal top!!! Craiova is een mooie oude stad, waar je je niet verveeld,
veel bezienswaardigheden, lekker eten, zigeuner markt, hyper modern winkelcentrum, leuke
uitgaansgelegenheden. Wij hebben ons daar heel goed vermaakt.
Bij een volgend bezoek aan een tandarts zou ik weer mee gaan naar Craiova, naar Dkt. Pavel, in
Roemenië. Zonder pardon.

Via deze weg nogmaals bedankt Herma, multsumesc

te pup Wilma


Noud Raaijmakers 1 maal mee geweest

Tja dan kan ik niet achter blijven. Hier een bericht van de vriend van Wilma, Noud dus.
Via Wilma ben ik bij Ro-Dental terecht gekomen. Bang als ik ben... herstel.. was voor de tandarts, was er wel het een en ander te doen.Links en rechts boven een brug van 4 kronen.

Ik vond het een fantastische week dat is eigenlijk wat me het meest is bijgebleven. Dr. Pavel daar ben ik wel elke dag geweest echter zonder een centje pijn. Dr. Pavel, aardig, warm, zorgzaam en bovenal vakkundig. Wel een beetje lastig een paar dagen met van die stompjes in je mond maar dat was ook het enige ongemak.

Verder een prima hotel en ontbijt met gezellige mensen een barbecue en een fantastische sfeervolle avond met zigeunermuziek

Ik heb het echt als een vakantie ervaren met jou als ervaren reisleidster en niet te vergeten tolk die ons elke dag weer op verassende plekken bracht. Gelukkig ben ik nog niet klaar en "moet" ik nog een keertje terug, en dat gaat zeker gebeurenSucces, en we gaan elkaar weer zien, Noud


Hessel Droppers 1 maal mee geweest

In april 2013 ben ik naar Roemenië afgereisd om daar naar de tandarts te gaan.
Na goede ervaringen van bekenden die daar al eens naartoe gegaan waren, wilde ik dat ook zelf ervaren.
Op de eerste dag worden er foto's gemaakt van je gebit en vervolgens ga je naar de tandarts die dan gaat bekijken wat er allemaal aan moet gebeuren (plan de campagne zeg maar)
In de dag/dagen erna volgt dan de behandeling.
Ik stond verstelt van de hightech apparatuur die men daar gebruikt, dat verwacht je niet in zo'n land.
Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan de tandarts, tegen het angstige aan maar Dkt Pavel stelt je gelijk op je gemak en niets gebeurd tegen je zin en hij neemt vooral alle tijd voor je.Een ander groot voordeel is dat gelijk alles gebeurd, dus niet de ene na de andere afspraak zoals gebruikelijk in Nederland.

Dkt Pavel is een op en top tandarts in hart en nieren, ik ging voor 4 kronen naar Roemenië, en kwam terug met geen een!! Hij vertelde dat hij geen gezonde kiezen of tanden vervangt door namaak als deze nog goed genoeg zijn.... Hoe ik ook aandrong, hij verdomde het!! Kun je nagaan'hij had met gemak veel extra knaken aan mij kunnen verdienen, maar blijft gaan voor de kwaliteit van het gebit!
In Nederland had ik dus met 4 kronen rondgelopen, en de portemonnee een stuk minder dik als ik niet naar Roemenië was gegaan, stelletje oplichters hier!!!
Naast mijn goede ervaringen met de tandarts, is er daar ook genoeg te doen!! 
Mijn volgende bezoek gaat binnenkort zeker weer plaatsvinden en  ik raad het dus ook iedereen aan.!!

Hessel Droppers

Christ van Strien, 1 maal mee geweest

Hallo.

Ik ben Christ van Strien en ik ben in juni 2013 met Ro-Dental naar Roemenië geweest om mijn gebit
op te laten knappen.
Mijn eigen tanden en kiezen zijn slecht, er breken makkelijk stukjes af en ik miste er nog al n paar. Ik heb mijn gebit eerst in Nederland willen laten opknappen. Maar na 3 offertes liet ik dit idee varen
omdat het nogal prijzig was.

Lag tussen de 4800, = en 5200, = euro voor onder en boven gebit. Voor
mijn ondergebit moest ik het meeste betalen omdat er implantaten bij zaten. ( 3400, = / 3800, =)

En voor mijn bovengebit, 2 kronen er in zou ik 1400, = euro kwijt zijn.
Op een verjaardag kwam ik Herma Bardoel tegen en het onderwerp gebit kwam ter sprake. Tijdens
dit gesprek werd het mij duidelijk dat Herma reizen organiseert naar Roemenië om hun gebit voor weinig geld op te laten knappen.

Hier had ik wel oren naar. Ze zou bij ons op de koffie komen om te vragen wat ik wilde, zodat ze met de tandarts in Roemenië een behandelplan kon opmaken met de eventuele kosten. Dit gebeurde allemaal vrij snel en zo kwam het dat ik in juni 2013 met haar naar Roemenië ben geweest om mijn bovengebit op te laten knappen. We waren met z`n drieën, nog 2 familieleden van Herma er bij.

Ze had alles geregeld, vliegreis, transport van en naar het vliegveld, hotel en niet geheel onbelangrijk een tandarts. Deze man ( Pavel ) kwam al heel sympathiek over en stelde ons allemaal al snel op ons gemak met Herma als tolk. Zij spreekt vloeiend Roemeens.

In mijn behandelplan zaten eerst 3 kronen voor op de kiezen, maar na een gesprek met Pavel werden het er 3 aan beide zijde, waarvan 1 dummy om een gat in mijn gebit te dichten. Je weet wel, zo`n gat dat te voorschijn komt als je lacht. Ook wilde hij dat ik 1 panoramafoto maakte bij de plaatselijke kliniek om te kijken wat er eventueel aan mijn ondergebit gedaan kon worden. Hier miste ik 2 kiezen.
Aan de linkse zijde en stond er een alleen en los. Deze werd gelijk even getrokken. Na een bezoek aan de implantoloog hebben we in overleg gekozen om niets aan het ondergebit te doen, omdat dit een grote en langere behandeling zou worden, die in onze week niet kon.

Nou, in die week heb ik mooi 6 nieuwe kronen gekregen, m`n hele gebit schoon gemaakt en
opgeknapt en een plaatje met 3 kiezen om mijn ondergebit weer compleet te maken.

Tevens heb ik ook genoten van mijn verblijf in Craiova, `n mooie stad met zeer vriendelijke mensen.
De hele reis, met hotel en verblijfskosten en tandarts heeft mij 1600, = euro gekost.
Dat is toch n stuk minder, voor veel meer.

Ga zeker terug om mijn ondergebit te renoveren, inclusief de implantaten.

Rian Uyen maart 2015

Een paar jaar terug heb ik hier in Nederland een kroon op een van mijn kiezen laten zetten.
Kreeg er elke keer ontstekingen aan en uiteindelijk moest de kroon eruit en mijn kies die eronder zat dus ook helaas.
De enige optie was een brug, ik baalde ontzettend want had al veel geld betaald aan die kroon.
Een offerte aangevraagd, dat was zo schrikbarend duur dat ik verder ben gaan kijken en hoorde van kennisen dat je met Ro-dental  in Roemenië naar een tandarts kunt gaan voor een fractie van de prijs van wat je hier betaald.Ze waren ook zeer te spreken over Ro-Dental.
Had ook vernomen dat Ro-Dental mensen begeleid voor huidverbetering bij een Dermatoloog.
Ik heb contact opgenomen met Ro-dental ( Herma Bardoel) Ik ben hier zeer over te spreken, ze neemt alle tijd, je hebt alle ruimte om al je vragen te stellen ,ze legt alles heel goed en duidelijk uit, en gaf me het vertrouwen om deze stap te zetten.
Herma regelt alles, de reis, afspraken met tandarts en dermataloog.
In Roemenie heb ik een brug laten zetten, een laserbehandeling in combinatie met een aantal filers ( hyaloron zuur injecties) laten zetten bij en gerenomeerd dermatolisch kliniek.

En geloof het of niet al deze behandelingen tesamen qua prijs was ik hier in Nederland alleen al voor de brug kwijt geweest.
De tandarts en Dermataloog werken heel profefsioneel en hygienisch.
Natuurlijk vond ik het heel eng en spannend maar het is echt een aanrader en ga zeker een volgende keer weer mee!

Greet van engelen maart 2015

Heel erg goed, fijne man (tandarts) zeer nauwkeurig, rustig en levert heel mooi werk. Verzorging uitstekend, keurig appartement, dus ik zeg doen, ik ben net terug, dus spreek uit eigen ervaring. En heel goed betaalbaar. Herma top. Groetjes Greet

Wilbert Corsmit december 2015

Pas ervaren en ik moet zeggen leveren netjes werk , nemen de tijd voor je , en herstellen je gebit voor een zacht prijsje zonder een centje pijn te hebben gehad !!
Ik ben zeer tevreden Herma bedankt!
@ Niet twijfelen gewoon doen #!