Welkom bij Ro-Dental

De oplossing voor een mooi en gezond gebit voor een betaalbare prijs

Veelgestelde vragen


Met welke vliegtuigmaatschappij wordt gevlogen naar Roemenië?                                    

Wij vliegen met Wizz air.                                                                                                                                                           

Wordt de behandeling in Roemenië vergoed door de verzekeringen of ziekenfondsen in Nederland?

Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding van de behandeling.

Is de tandartsrekening fiscaal aftrekbaar?

U kunt de rekening van de tandarts in mindering brengen bij uw jaaropgave inkomstenbelasting.

Hoe lang gaat een brug of kroon mee?

De moderne materialen zijn zo duurzaam dat een kroon of een brug zeker meer dan tien tot vijftien jaar kan meegaan. Voor een belangrijk deel heeft u dit zelf in de hand, door veel aandacht te schenken aan de mondhygiëne. Maar door een ongelukje kan het natuurlijk gebeuren dat een kroon of een brug al voortijdig wordt beschadigd.

Wat zijn facings?

Bij een facing wordt een laagje composietmateriaal of een porseleinen "schildje" toegepast om verkleurde tanden te verfraaien of om gebroken of misvormde tanden een regelmatig uiterlijk te verschaffen. Bij een porseleinen facing maakt de tandarts een afdruk van de tand meestal nadat de voorzijde van de tand enigszins is bijgeslepen. Porseleinen facings maken uw eigen tanden mooier, vooral als ze een beetje scheef staan of verkleurd zijn. Deze worden als het ware op uw eigen tanden geplakt. Onze tandtechnici zorgen ervoor dat de facings tot op de micrometer nauwkeurig passen en dankzij geavanceerde mengmethoden realiseren zij exact de juiste kleur.

Hoe gaat tanden bleken bij de tandarts in zijn werk?

Een behandeling tanden bleken duurt een half tot een heel uur en moet soms enkele malen worden herhaald. Ter bescherming van uw mond wordt er meestal een gelachtige substantie op uw tandvlees aangebracht, en er wordt een rubber lapje rond de tandhalzen geplaatst. Vervolgens wordt een oxiderende oplossing (de bleekvloeistof) op de tanden aangebracht. Met tussenpozen van vijf minuten wordt een speciaal licht gebruikt om de bleekvloeistof te activeren.

Ik twijfel om de reis naar Roemenië te gaan ondernemen. Kunnen jullie mij ervan overtuigen dat ik in goede handen bij Ro-Dental.nl ben?

Het is begrijpelijk dat u bijzonder kritisch en aarzelend tegen zo'n tandarts bezoek in Roemenië aankijkt; de reisorganisatie, de reis, het verblijf, het resultaat. Het enige wat wij kunnen doen om u gerust te stellen dat wij goede tandheelkundige zorg en een goed georganiseerde reis aanbieden, is u desgewenst in contact brengen met ervaringsdeskundigen, en bij het kopje recensies kunt u ook al ervaringen van cliënten lezen die u voor zijn gegaan.Dit zijn cliënten die de juiste beslissing hebben genomen en naar Craiova zijn gegaan voor een goede en betaalbare gebitsrenovatie. Wij willen het u zo aangenaam mogelijk maken tijdens uw reis en verblijf in Craiova. Er is geen betere reclame denkbaar voor ons dan een tevreden klant! 

Hoe gaat dat dan met implantaten? 

Voor implantaten zul je altijd 2 maal moeten afreizen naar Roemenië. ( soms 3)

De eerste keer wordt het implantaat geplaatst en na het helingsproces, ga je terug om de defenitieve kroon, brug of klikgebit te plaatsen.